Houtkachel Jotul F305 – “Honours Award for design excellence 2015”

Jotul F305

Jotul Anderssen & Voll hebben met hun Jotul F305-collectie de Honours Award for Design Excellence gewonnen!

Jotul Groep is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van kachels en haarden voor klanten die voor kwaliteit gaan. De producten zijn gebaseerd op Scandinavisch erfgoed en expertise, met oog voor milieubewuste processen tijdens de productie en dagelijks gebruik.

Jotul heeft met de Jotul F305 een tijdloze en duurzame gietijzeren haard gecreëerd met een panoramisch zicht op het vuur. En heeft hiermee de belangrijke prijs “honours award for design excellence” gewonnen.
De jury was erg enthousiast over Jotuls nieuwe collectie houtkachels. In het juryrapport staat: “De jotul F305 is een traditionele en een moderne kachel tegelijk. Hij is met traditioneel en karakteristiek vakmanschap uit gietijzer gemaakt en heeft zijn retro uitstraling behouden, zonder overbodige ornamenten en ouderwetse elementen.”

jotul f305 wit

De jotul F305-collectie kwam in de herfst van 2015 op de markt. De haarden stijgen in alles uit boven vergelijkbare kachels van andere merken. De verbrandingskamer is horizontaal geplaatst, zodat er genoeg ruimte is voor hout. De grote glazen deur, die 70% van de voorzijde beslaat, biedt panoramisch zicht op het vlammenspel.

Als het gaat om milieuvriendelijkheid levert deze kachel geweldige prestaties. De uitstoot van zwevende deeltjes (fijnstofuitstoot), veroorzaakt door houtverbranding, is bijna drie keer lager dan de uitstoot die volgens het Swan label / Nordic eco label is toegestaan. En de uitstoot ligt meer dan zeven keer lager dan vereist is volgens de algemene Noorse richtlijnen.