Een schouw is tegenwoordig erg populair in ons land. Een schouw is een haardombouw waarmee u een bepaalde sfeer kunt creëren. Zo is het mogelijk om een nostalgische, moderne of klassieke uitstraling te bewerkstelligen. Wanneer u een open haard of kachel heeft, kunt u door het plaatsen van een schouw de sfeer in uw kamer naar uw eigen hand zetten.

Sfeerverhogend element

Schouwen werden oorspronkelijk geplaatst op een centrale plek in de woonkamer. Deze plaats diende als verzamelpunt voor het hele gezin. De schouw was bedoeld om rook buiten de woonkamer te houden en diende als kookplaats. De komst van de centrale verwarming heeft ervoor gezorgd dat de schouw samen met de (open) haarden en kachels voor het grootste gedeelte verdwenen uit de woonkamers. Een aantal jaar geleden kwamen deze elementen echter weer terug in het interieur en werden er weer veel huizen voorzien van een stijlvolle schouw.

Blikvanger in uw interieur

Een schouw is in veel ruimtes een echte blikvanger en biedt een sfeerverhogende waarde in huis. Door het plaatsen van de juiste schouw is het mogelijk om exact de sfeer te creëren die u wilt en bij uw ruimte past. Mocht u nog niet precies weten wat u wilt, kunt u zich laten adviseren door onze gespecialiseerde medewerkers. Naast advies over de invullingen van haarden en kachels, hebben wij ook ervaring met elementen die komen kijken bij de inrichting, waardoor wij u kunnen voorzien van uitgebreide informatie en de juiste schouw kunnen adviseren.