Wanneer u op zoek bent naar een professionele schoorsteenveger, is Boddeke u graag van dienst. Wij beschikken over jarenlange ervaring met het vegen van schoorsteenkanalen. Met behulp van moderne technieken en apparatuur is het onderhoud aan uw schoorsteen voor onze schoorsteenvegers op snelle en efficiënte wijze gebeurd.

Belang van regelmatig onderhoud

Het is belangrijk dat u de schoorsteun regelmatig laat onderhouden door een vakkundige schoorsteenveger. Zodra u hout, kolen of olie stookt in een haard of kachel, komen er onverbrande deeltjes in het rookkanaal terecht. Deze deeltjes blijven achter aan de wanden van het rookkanaal en veranderen in een teerachtige en uiterst brandbare substantie. Deze laag wordt ook wel creosoot genoemd en kan eenvoudig verbranden bij hogere temperaturen. Dit kan leiden tot een schoorsteenbrand, waardoor u in een gevaarlijke situatie terecht komt.

Voorkom gevaarlijke situaties

Een schoorsteenveger kan deze laag vakkundig verwijderen, zodat u gevaarlijke situaties kunt voorkomen. Bovendien voorkomt een schoorsteenveger dat er afvalstoffen vrij komen en dat de schoorsteen verstopt raakt.

Ontvang meer advies

Voor meer informatie over de werkzaamheden van een schoorsteenveger kunt u contact met ons opnemen. Wij informeren u graag naar de werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren, zodat u voor een lange tijd kunt genieten van uw haard of kachel.